Hörmann Szekcionált Garázskapuk

Szekcionált kapuk - Az Ön egyedi igényeinek is megfelelő kapu Hörmann márkaminőségben

Az elegáns automata szekcionált kapu függőlegesen felfelé nyílik. Így nagyobb tér áll rendelkezésre a garázsban és a garázs előtt is, valamint a teljes áthajtóút szabaddá válik. A szekcionált kapuk beépítésénél a nyílás alakja nem játszik szerepet, valójában mindegy, hogy a nyílás négyszögletes, letört-sarkú, körszegmenses vagy köríves formájú, így ideális megoldást jelentenek garázskapu felújítás és csere esetén is. A prospektus átfogó ismereteket nyújt a garázskapukról, de természetesen a Hörmann szakkereskedők is teljes körű tanácsadással állnak rendelkezésre. Ha kíváncsi, hogy régi garázskapuja az EU-biztonsági szabványának megfelel-e, ellenőrizheti itt, ha kitölti a garázskapu biztonsági szempontjait tartalmazó kérdőívet.

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Hőszigetelés

A garázskapuk hőszigetelése különösen a fűtött, közvetlenül a lakóingatlanhoz kapcsolódó (vagy azzal összefüggő alapterületen elhelyezkedő) garázsok esetében jelentős kérdés.A garázskapu hőszigetelő-képességének mértéke alapvetően két tényezőtől, az üreges szerkezetű, hőszigetelő anyaggal kitöltött lamellák hőtartó, illetve a lamellák között és a kaputest szélén futó gumitömítés légzáró-képességétől függ.

A garázskapu hőszigetelés látványosan hamar megtérülő beruházás. A gyártók különböző beépítési körülményekre szabottan, különböző felhasználási igényekre kifejlesztve eltérő hőszigetelési teljesítménnyel bíró garázskapukat forgalmaznak. Az a hőszigetelő-képesség, mely például egy, napjainkban egyre népszerűbb passzív ház esetében elengedhetetlenül szükséges, egy átlagos otthon esetében gyakorlatilag extrának számít.

A garázskapu hőszigetelés látványosan hamar megtérülő beruházás. A gyártók különböző beépítési körülményekre szabottan, különböző felhasználási igényekre kifejlesztve eltérő hőszigetelési teljesítménnyel bíró garázskapukat forgalmaznak. Az a hőszigetelő-képesség, mely például egy, napjainkban egyre népszerűbb passzív ház esetében elengedhetetlenül szükséges, egy átlagos otthon esetében gyakorlatilag extrának számít.

A garázskapu hőszigetelés nagyon gyorsan megtérülő befektetés
A garázskapu hőszigetelésével kapcsolatban tisztában kell lennünk azzal, hogy a prospektusokban szereplő értékek bizonyos esetekben nem a beszerelt kapu egészére, hanem csupán az adott típus egyes lamelláira vonatkoznak. Mielőtt a különböző gyártóktól származó adatokat összevetnénk, tisztázzuk (ha lehet, szakember segítségével), hogy az adott mérési értékek mire is vonatkoznak valójában.

Ne feledjük: a hőszigetelést nem centiméterekben mérik!
Attól, hogy egy kaputest vastag, nem biztos, hogy egy fele olyan szélességű, ám minőségi hőszigeteléssel ellátott kapuval felveszi a versenyt. A számszerű adatokkal kapcsolatban nem árt tudni, a gyakorta felbukkanó W/m2K mértékegység azt fejezi ki, hogy a külső és belső hőmérséklet közötti 1 kelvines (1 Celsius-fokos) különbség esetén négyzetméterenként mekkora hőenergia jut át a vizsgált felületen, esetünkben a kaputesten. Az ideális értékek 0 és 2 közötti skálán mozognak a beszerelt kapu egészének hőáteresztő-képességét vizsgálva. Minél kisebb a szám, annál jobb a garázskapu hőszigetelése. A hőszigetelésre egyszer kell költenünk, viszont az annak köszönhetően megspórolt pénz hónapról hónapra megtakarítást jelent a családi kasszában, különösen a fűtési szezonban.

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Nézze meg milyen kapu típusok közül lehet választani!

LTH 42

A tömörfa paneles kapuk különösen alkalmasak faházakhoz vagy sok faelemmel ellátott épületekhez, mint pl. a látszó favázas vagy a fa homlokzati elemekkel ellátott házak.

LTE 42

Az egyhéjú LTE 42 kapu kedvező árú megoldás az olyan különálló garázsokhoz, melyeket nem szükséges kiegészítően hőszigetelni.

LPU 42

Az LPU 42 duplafalú szekcionált garázskapu a 42 mm vastag lamelláival nagyon jó hőszigetelést biztosít.

LPU 67 Thermo

Az energiatakarékos kapu lenyűgöző hőszigetelést biztosító, 67 mm vastagságú lemezekből áll.

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Motívumok

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Felületek

Woodgrain

A kedvező árú, robusztus felületnél, melyen az eredetihez hű fűrészfog-mintázat található, a kisebb karcolások problémamentesen kijavíthatók. Ez a felület RAL 9016 fehér színben, 15 kedvező árú vagy egyedi RAL-színben kapható.

sandgrain

Ez az ártudatos építőknek szánt, finoman strukturált felület különösen alkalmas a modern stílusú házakhoz, és fehér színben (RAL 9016), valamint 3 kedvező árú színben kapható.

silkgrain

A selymesen sík Silkgrain felület, mely nemes megjelenést kölcsönöz a kapunak, a legjobb választás a modern építészethez. Ráadásul az 50%-kal vastagabb külső lemez nagyobb stabilitást ad a lamellának, így a kapufutás is sokkal nyugodtabb lesz. Ez a felület RAL 9016 fehér színben, 15 kedvező árú vagy egyedi RAL-színben kapható.

decograin

Az UV-álló műanyag bevonatos Decograin felület részletekig valósághű, egyedi fa kinézetet, illetve nemes antracit-metál eleganciát kölcsönöz a szekcionált kapunak. Öt természetes fadekorból vagy elegáns fémhatású dekorból választhat.

Duragrain

A részletgazdag, természetes és színhű Duragrain kapufelület esetén 24 féle dekorfelület választható, mint pl. beton- (lásd az ábrát), rozsda- vagy terméskőszerű megjelenéssel. Az innovatív nyomtatási eljárás és a nagy karcállóságú védőlakk fedőbevonat a kapu tartósan szép és karcmentes megjelenését szolgálja.

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Szekcionált acél garázskapuk színei

A hőszigetelt LPU szekcionált kapukat és mellékajtókat alapkivitelben fehér (RAL 9016) színben, valamint további 15 preferált színben kínáljuk kedvező áron, továbbá a RAL-skála mintegy 200 színében*, illetve sok NCS- és DB-színben. A Sandgrain felület esetén 3 kedvező árú színből** lehet választani. Az egyhéjú LTE 42 kapukat alapkivitelben csak RAL 9016 fehér színben szállítjuk.

Kérjük, vegye figyelembe:

A szekcionált garázskapu belső oldala mindig törtfehér (RAL 9002) színt kap. A napfénynek tartósan kitett hőszigetelt garázskapunál a sötét színbevonatokat kerülni kell, mert az esetlegesen fellépő lamellakihajlás a kaput károsíthatja. Az összes szín a RAL-színskála szerint lett megadva. Az ábrák színei és felületei nyomdatechnikai okokból eltérhetnek a valóságostól. Kérjen tanácsot Hörmann szakkereskedőinktől.

* RAL Classic színek; kivételt képeznek a gyöngyház-, a fénylő és metál színárnyalatok.
** Kedvező árú színek Sandgrain felület esetén

RAL 1015 világos elefántcsont

RAL 3003 rubinpiros

RAL 5011 acélkék

RAL 5014 galambkék

RAL 6005 mohazöld

RAL 6009 fenyőzöld

RAL 7016 antracitszürke **

RAL 7030 kőszürke

RAL 7035 világosszürke

RAL 7040 szürke

RAL 8001 okkerbarna

RAL 8003 agyagbarna

RAL 8028 földbarna **

RAL 9006 fehéralumínium **

RAL 9007 szürkealumínium

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Fafajták és felületek tömörfábólkészült szekcionált kapukhoz

(Az alábbi minták illusztrációk, melyek segítenek eldönteni melyek az Ön számára leginkább tetsző felületek.)

Kefélt felület

Hemlock fenyő

Északi lucfenyő

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Falazúros felületek tömörfa szekcionált kapukhoz

Tekintse meg illuszrált felület mintáinkat, hogy segítsük az Önnek legtetszőbb kiválasztását.

Északi vörös

Fenyőzöld

Achátszürke

Ébenfa

Palisander

Teak

Erdei fenyő

Mészfehér színű, lazúros vagy fedőfestéssel ellátott

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK​

Erős érvek a szekcionált kapuk mellett

 • Modern energiatakarékos kapu
 • Hatékony hőszigetelés
 • Hosszantartó, optimális védelem
 • Tartósan szép Duragin dekorok
 • Azonos bordatávolságok
 • Egyforma kazetta elosztás
 • Tok és kapulap azonos külsővel
 • Kapuval egy síkot alkotó szemöldökblende
 • Praktikus megoldások
 • Még nagyobb biztonság
 • BiSecur rádiós rendszer tanúsított biztonsággal
 • Tökéletesen egymásra hangolt és 100%-ig kompatibilis
 • A kapu helyzete kényelmesen lekérdezhetőKitűnő dizájn
 • A kapu exkluzív belső megjelenése

HÖRMANN SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPUK

Galéria

Shopping Cart
Scroll to Top